Loading...
Mentale Golf Coaching2021-05-07T11:09:30+02:00

Heb je tijdens een golfronde regelmatig last van spanning en frustratie? Bederven slechte slagen en andere afleidingen vaak je spelplezier? Oefen je frequent, maar blijft de kwaliteit van je spel in de baan achter bij wat je kunt?

Stel je eens voor dat je werkelijk kunt genieten van een ontspannen golfronde, waarin je de focus houdt op je eigen spel en je techniek optimaal gebruikt.

En mocht het een keer misgaan, weet je waar de oorzaak ligt en hebt de tools om het achter je te laten zodat je weer verder kunt.

Dit is precies wat je leert in de mentale golftrainingen. Je gaat de voortekenen van problemen herkennen, bijtijds ingrijpen en ontdekken welke tools voor je werken zodat je herstelt van dips, rustig blijft op spannende momenten en het maximale haalt uit je mogelijkheden.

Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in het mentale golfspel. Het is mijn passie samen met je te ontdekken hoe je beter met spanning om kunt gaan zodat je met meer plezier op de golfbaan staat en beter speelt.

Je kunt bij mij terecht voor individuele training of deelnemen aan golfclinics.

Klik hier voor informatie over tarieven, om contact op te nemen en je op te geven.

“Mentale training is niet alleen voor de tourpro’s. Iedere golfer die het spel serieus beoefent heeft er baat bij.”

“Het is heerlijk om een ronde te lopen met minder stress, meer plezier en beter spel. Of dat nu voor de competitie is, op een toernooi of tijdens een wekelijkse ronde met mijn eigen groepje op de club.”

Klantervaring:

Chris Schouten

Tijdens mijn rondje golf met Dirk, raakte ik zoals gebruikelijk de bal met enige regelmaat volkomen verkeerd. Volgens Dirk kwam dat door de spanning. Hij gaf me onder andere de volgende tips om de spanning wat minder van invloed te laten zijn op mijn spel.

  • Als je weet waar de spanning vandaan komt, kan je dat relativeren. In mijn geval is dat denk ik een door mijzelf opgelegde druk om te presteren.
  • Als je weer eens een verkeerde bal slaat, mopper dan even op jezelf en gebruik daarna het handgebaar STOP om even afstand te nemen.

Al meteen tijdens de volgende ronde het idee van goed te moeten spelen losgelaten. Voor elke slag rustig de tijd genomen en geprobeerd een vaste routine af te werken. En dat werkte!
Natuurlijk kwam er ook wel weer eens een slechte slag voorbij. Dan was het even “KL….AK” en het stopteken maken om vervolgens weer rustig door te gaan. Het werd een heel goed en ontspannen rondje.

Ik kan Dirk absoluut aanbevelen!